Inclusive Volunteering in Social Enterprises

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Kalender, Vorming
10/12/2018
14/12/2018
Glasgow, Verenigd Koninkrijk
SALTO Inclusion & Diversity Resource Centre

Veel vrijwilligersprojecten vandaag de dag zijn niet aangepast aan de noden van kansarme jongeren of jongeren met een beperking. Daarnaast biedt de sociale economie toch vaak projecten en activiteiten aan voor mensen die leven in een kansarme context. Ondanks dat organisaties vaak op zoek zijn naar gepassioneerde vrijwilligers, zijn veel instituties binnen de sociale economie niet op de hoogte van Europese (financierings-)mogelijkheden die hen kan ondersteunen in deze zoektocht.

Deze training wil daar verandering in brengen! Het hoofddoel is om organisaties uit de sociaal-economische sector samen te brengen met de jeugdwerksector. Samen gaan beide sectoren tijdens deze training ontdekken wat de mogelijkheden, voordelen en bedenkingen zijn om een Europese vrijwilliger te integreren in een sociaal ondernemingsproject. 

Ben je een organisatie actief binnen de sociale economie? Zie je zelf mogelijkheden voor beide sectoren om uit te wisselen en kansen aan jongeren te bieden? Wil je jongeren meer skills aanbieden om actief te worden in de economische sector? Ben je nog op zoek naar mogelijke partners en Europese organisaties met dezelfde missie? 

Indien je meerdere keren volmondig ja antwoordde, klik door op de Salto Youth website voor meer info en schrijf je meteen in! 

→  Neem vooraf zeker eens de FAQ over deelnemen aan een internationale vorming door!


Voor

Jeugdwerkers, opvoeders, sociaal & maatschappelijk werkers, grassroots organisaties en instellingen die rechtstreeks werken met kansarme jongeren

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

03/09/2018
50€
Marjolein Vandenbroucke - Marjolein.Vandenbroucke@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender