Recentste e-zine voor jeugdwerkers

Is dit e-zine niet goed leesbaar? [viewonline-Lees het online]

JINT E-zine, maakt dat je weg bent
 
IN DIT E-ZINE zomer 2017

KALENDER


Go strange LIVE: geef je jongeren een zetje!

Voor wie z’n jongeren een spreekwoordelijke schop richting buitenland wil geven, is onze Go Strange LIVE infobeurs niet te missen:
- een uitgebreide infomarkt met hét buitenlandaanbod voor jongeren rond thema’s als vrijwilligerswerk, naar het Zuiden, studeren, stage, werken, …
- infosessies over centen, paperassen, tips en tricks, …
- sit & talk met de Go Strange Power Strangers: jongeren die al een buitenlandervaring op zak hebben

Ook voor jouw organisatie valt er op de beurs een en ander te rapen. Kom LIVE met een JINT medewerker babbelen over jouw projectidee, ontdek ter plekke de nieuwe mogelijkheden van het Europees Solidariteitskorps,…

We kneden nog aan het programma en aan de website.
Hou alvast zaterdag 21/10 vrij en kom tussen 10u en 17u naar het ICC in Gent. You’ll never know until you go…


Vergroot de impact van je internationaal project

Wil je de impact van je project vergroten en concreet werk maken van zichtbaarheid en het verspreiden van je projectresultaten?

Tijdens een interactieve vormingssessie op 14 september gaan we dieper in op hoe je in jouw project concreet aan de slag kan gaan rond het verspreiden van je projectresultaten en meer zichtbaarheid geven aan je project. Hoe vergroot je met soms kleine ingrepen de impact van de leerervaring, en hoe kom je tot een kwalitatief plan van aanpak?
We stappen af van de klassiekers en gaan op zoek naar creatieve, concrete methodes om de internationale ‘goesting’ verder te verspreiden binnen je netwerken, in je organisatie en bij je jongeren zelf! De sessie wordt begeleid door Joke Van Dooren.

Kom naar onze info- en vormingsdag op donderdag 14 september voor deze sessie over impact. Daarnaast krijg je meer info over de subsidiemogelijkheden van Youth in Action voor jouw project(idee) en kan je een persoonlijk overleg met een Youth in Action collega aanvragen om je project te bespreken.

Je kan je apart inschrijven voor de vorming over impact, voor het infoluik of je voor de volledige dag registreren. Lees er meer over in onze JINT kalender en schrijf je online in.

 


Welkom nieuwe loods

We namen deze maand afscheid van onze voorzitter Pieter Willems. Hij zette meer dan 10 jaar mee de JINT koers uit, eerst vanuit de Raad van Bestuur, later als voorzitter. Bedankt Pieter!
Nieuwe loodsvrouw aan boord is Marianne Schapmans.
Zij voer ooit vanuit de Vlaamse jeugdraad al mee op het JINT schip als projectbeoordelaar en als lid van onze Raad van Bestuur. We zijn enthousiast om haar nu weer te mogen verwelkomen als nieuwe voorzitter van JINT!

 

 

 

Lees de volledige boodschap van Marianne op onze JINT website.


Deadline reminder!

Broederlijk Delen lanceerde begin dit jaar de nieuwe subsidielijn TuYo, die kansen geeft aan frisse mondiale projecten. De subsidiepot is nog niet leeg, dus wie op de tweede en tegelijk laatste deadline van 2017 nog een aanvraag wil indienen, twijfel niet! De deadline is 29 september.

Ook voor Youth in Action projecten, het jeugd luik van Erasmus+, zijn er nog centen. De laatste deadline van dit jaar is op 4 oktober om 12u ’s middags. Lees meer over de soorten projecten die je kan opzetten op www.youthinaction.be of kom naar onze info- en vormingsdag op 14 september.

Wie een uitwisseling, vrijwilligersproject of samenwerking over de Belgische taalgrens wil opzetten, kan nog het hele jaar door terecht bij Bel’J. Een aanvraag dien je ten laatste 2 maanden voor de start van je project in (maar vroeger mag ook)!


Tip van de maand: Joke (JINT trainer) over hoe je meer haalt uit je project

"Stap naar het bejaardentehuis voor een koffiepauze, organiseer een workshop eens in het dienstencentrum of in de bib, de interculturele avond in de cafetaria van het zwembad…
Hoe meer mensen je van je project kan laten proeven, hoe
breder je je boodschap kan verspreiden!"

 

Op 14 september begeleidt trainer Joke Van Dooren bij JINT een vormingssessie over de impact van je project vergroten. Lees er meer over in onze JINT kalender.

 


Zomeren, zomerde, gezomerd

De eerste hittegolf deed al dromen van de zomer, de komende weken schakelen we effectief een versnelling terug. We blijven echter de hele zomer bereikbaar voor al je vragen en wilde ideeën.

Toffe foto’s en proevertjes van jouw internationaal project? Laat het ons weten of zwier ze op www.facebook.com/JINTvzw.

Zomer erop los!

 
 

 

 

www.jint.be

@jintvzw

JINT vzw

Grétrystraat 26

1000 BRUSSEL

tel: 02-209 07 20

jint@jint.be

Ik wens deze nieuwsbrief [unsubscribe-niet langer te ontvangen].