Recentste JINT e-zine

 

JINT E-zine, maakt dat je weg bent
 
IN DIT E-ZINE oktober 2018
Magie in het najaar: magische momenten, evenementen, motivatie en meerwaarde!

Vorming in de kijker. Werk aan internationale inclusieprojecten in Slovenië!

Zoek je nog partners voor je internationale project binnen het European Solidarity Corps? Wil je weten hoe je je project net dat tikkeltje inclusiever kan maken? Deze training van 2 tot 7 december 2018 in Slovenië zal je de kans bieden om te netwerken met andere organisaties en je inclusieve projectideeën samen uit te werken en te plannen. Buiten deze inspirerende ontmoetingen leer je ook alles over de succesfactoren van een goed inclusief project. Tot 12 november kan je je nog kandidaat stellen.

 Meer informatie over Key To Inclusion: European Solidarity Corps en andere vormingen vind je op onze kalender.

naar top  

Een geweldige dag vol internationale inspiratie!

Bedankt aan iedereen die erbij was op de Catch'up 2018. Het was een geweldige dag vol inpsirerende ontmoetingen en praktische ideeën voor internationale projecten. Bekijk zeker ook eens de aftermovie:

Hier vind je alle foto's van de Catch'up 2018.

naar top  

Goed begonnen is half gewonnen.

Kom naar onze info-en vormingsdag voor internationale jeugdprojecten op 6 december

Een internationaal project opzetten, hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Op onze info- en vormingsdag leer je alles over de verschillende mogelijkheden, krijg je praktische tips en beantwoorden wij al je vragen. Je kan zelfs langskomen voor individuele feedback op je idee. Laat je inspireren tijdens de sessie over internationaal werken met jongeren die geconfronteerd worden met psychische kwetsbaarheid #mentalhealth. 

Schrijf je in via dit formulier en ontdek welke steun JINT jou en je organisatie allemaal kan bieden!

Je kan het volledige programma van de dag nalezen in onze JINT-kalender

Magie van momenten - Praktijkverhaal over groepsuitwisseling door 't Leebeekje

"De magie laat zich niet organiseren. Die groeit en bloeit in bijzondere momenten van samenzijn." Jason geeft licht als hij vertelt over zijn ervaringen. We praten tussen de regendruppels door in de moestuin van het Leebeekje in Gent. De voorlaatste dag van een internationale uitwisseling. Met 50 zijn ze, uit Polen, Spanje en België. Wat maakt zo’n groepsuitwisseling zo bijzonder?

 Lees hier Jason zijn verhaal

 

GEZOCHT: assessoren

JINT doet een beroep op externe assessoren om de Youth in Action en European Solidarity Corps projecten te beoordelen. Momenteel zoeken we versterking voor onze assessorenploeg. Ben jij de gemotiveerde expert die we zoeken voor de beoordeling van projectaanvragen, eindverslagen en, specifiek voor het Euroepan Solidarity Corps, Quality Labels van organisaties?  

   Je vindt de oproep en het inschrijvingsformulier onze website. 

naar top  


Meten is weten - nieuw RAY onderzoeksrapport online

"Europese uitwisselingen zijn super interessant qua wereldverruiming, qua visie voor de jongeren, dat zijn waarden die we moeten verdedigen." (Citaat uit RAY rapport)

Erasmus+ Youth in Action projecten zijn een enorme meerwaarde en verrijking voor zowel jongeren als organisaties. En we zeggen dat niet zomaar, het RAY (Research-based Analysis of Youth in Action) onderzoek dat zich buigt over de impact van Erasmus+, bewijst dat met 3 boeiende rapporten die je hier vindt.

Je leest er over de leereffecten van internationale projecten op jongeren en jeugdwerkers met o.a. versterking van de appreciatie voor culturele diversiteit, zelfontplooiing en jeugdwerkcompetenties zoals non-formeel leren en internationalisering. En hoe deelname aan Erasmus+ bijdraagt aan competentie-ontwikkeling bij jeugdwerkers en de capaciteitsopbouw van organisaties.

naar top  

 

www.jint.be

@jintvzw

JINT vzw

Grétrystraat 26

1000 BRUSSEL

tel: 02-209 07 20

jint@jint.be

Ik wens deze nieuwsbrief [unsubscribe-niet langer te ontvangen].