Recentste JINT e-zine


Is dit e-zine niet goed leesbaar? [viewonline-Lees het online]

JINT E-zine, maakt dat je weg bent
 
IN DIT E-ZINE maart 2018

KALENDER


Word jij onze nieuwe hubbie?

JINT zoekt een stafmedewerker M/V/X om jongeren en het Vlaamse jeugdwerk te informeren, sensibiliseren en inspireren om naar het buitenland te gaan. Samen met het HUB team versterk je de kwaliteit van internationale jeugdprojecten met knowhow, vormingen en tools.

  • Ben jij flexibel en van alle markten thuis? Heb je een vlotte pen, ervaring met online communicatie en organisatorisch talent?
  • Heb je voeling met de leefwereld van jongeren en jeugd(werk)organisaties?
  • Geloof jij in de kracht van internationale uitwisseling en samenwerking?

Check onze vacaturepagina voor meer informatie. Ben jij de geknipte kandidaat? Reageer dan vóór 18 maart om 23.59u.


Youth for human rights zoekt trainers

Hoe kan het jeugdwerk de actuele uitdagingen rond sociale inclusie en migratie binnen Europa aanpakken? Het netwerk van nationale agentschappen voor Youth in Action, waaronder JINT, sloeg vorig jaar de handen in elkaar en zette samen 3 grootschalige Europese projecten op.

Eén ervan is het Youth for human rights project, waar JINT ook partner in is. Het project focust op mensenrechteneducatie binnen jeugdwerk en niet-formeel leren en wil zo wederzijds begrip in Europa stimuleren. Het voorbije jaar werden bestaande tools rond mensenrechteneducatie in kaart gebracht. Vanaf 2018 worden eerst trainers en daarna jeugdwerkers uit heel Europa opgeleid om hiermee in het jeugdwerk aan de slag te gaan.

  • Ben jij een geëngageerde trainer of vormingswerker?
  • Heb je een hart voor mensenrechten en wil je hierrond met andere jeugdwerkers aan de slag gaan?

Stel je kandidaat voor een diepgaande internationale vormingscursus in 3 luiken.
Lees er meer over in onze JINT kalender.

 


Collegagroep: schuif mee aan tafel met internationalisten uit het jeugdwerk

Duw jij in jouw organisatie mee aan de internationale kar? Wil je andere internationalisten leren kennen en zo jouw projecten nog straffer maken?

Op deze vernieuwde collegagroep dekken we de tafel voor een inspirerende ontmoeting. Wat is jouw succesrecept voor een project? Hoe zorg jij voor een vleugje internationaal doorheen de hele organisatie? Wie of wat kan er nog wat peper gebruiken? Welk idee zakte ineen als een pudding? En wat smaakte naar meer?

We dekken op dinsdag 24 april de tafel voor een volkskeuken. Schuif mee aan en deel een namiddag je internationale successen, mislukkingen, ideeën en dromen. Na afloop neem je een nieuwe kruidenmix voor je internationale werking mee naar huis.

Lees meer over dit pittige uitwisselingsmoment in onze JINT kalender.


Praktijkverhaal Grenzenloos: intercultureel in eigen land

Wist je dat België 1445,5 kilometer grens heeft?
Een hele uitdaging dus, om met 30 jongeren en tien begeleiders de grenzen van ons land te verkennen. Het kostte de Habbekratshelden van Habbekrats vzw vijf dagen de tijd om deze tour-de-Belgique rond te maken.


Met het project ‘Grenzenloos’ organiseerde jeugdorganisatie Habbekrats een interculturele uitwisseling in eigen land. Jongeren van Habbekrats, van de Waalse partnerorganisatie en jongeren van het vluchtelingencentrum in Evere kregen de kans om deel te nemen. Zo kreeg het project een extra internationale toets en konden de deelnemers kennismaken met 10 verschillende nationaliteiten.

“De Habbekratshelden zijn jongeren die weinig kansen krijgen om in een ruimdenkende omgeving op te groeien. Eén van onze belangrijke doelstellingen is om deze jongeren mede-eigenaar te maken van de maatschappij waarin zij opgroeien. Dit uitwisselingsproject gaf ons de gelegenheid om dat te organiseren in eigen land, over de taalgrenzen heen.
We vinden het echt belangrijk om onze jongeren met de vluchtelingenjongeren in contact te brengen en te laten samenwerken.

Door hen los van religie, afkomst, geslacht en taal, met elkaar in contact te brengen, willen we tonen dat de gelijkenissen groter zijn dan de verschillen.”

Lees het uitgebreide verhaal op onze JINT website.

De centen en ondersteuning van Bel’j maakten dit project over de taalgrenzen heen mee mogelijk.
Meer weten? Check www.bel-j.be of contacteer Lian van JINT.


Tip van de maand: hoe schrijf je een kwaliteitsvol subsidiedossier

De volgende deadline om via Youth in Action subsidies aan te vragen, is op 26 april. Dit is de laatste deadline voor projecten die nog deze zomer uit de startblokken willen schieten.

Marjolein van JINT geeft enkele tips voor je aanvraagdossier.
“We zien vaak dat projecten in dossiers soms erg vaag omschreven zijn en niet goed aan elkaar hangen. Denk eerst goed na over het waarom van je project, wat je wil gaan doen en met wie, en spreek dit goed door met je partners. Vul dan eerst de activiteitentabel in, en pas daarna de vragen in het aanvraagdossier zelf. Het mag kort en bondig zijn.

We denken ook graag mee na om te zien of je aanvraagdossier steek houdt en of er fouten in zitten. Hier lees je welke feedback je kan krijgen. Contacteer ons ten allerlaatste 2 weken voor de deadline!”

Meer info op www.youthinaction.be

 


Smaakt ons e-zine? Laat van je horen, altijd prijs!

Dit JINT e-zine vertrekt maandelijks naar zo’n 3000 abonnees, waarvan jij er eentje bent.
Maar smaakt het ook?

Laat het ons weten in deze korte, anonieme bevraging!
Als dankje sturen we je graag een wereldkaart op.

 
 

 

 

www.jint.be

@jintvzw

JINT vzw

Grétrystraat 26

1000 BRUSSEL

tel: 02-209 07 20

jint@jint.be

Ik wens deze nieuwsbrief [unsubscribe-niet langer te ontvangen].