Europese jeugdweek zet jeugd in de kijker

03/05/2017

Op 1 mei ging de Europese Jeugdweek van start. Nog tot 7 mei zetten we overal in Europa jeugdwerk én jongeren in de kijker. Met de baseline 'Shape it, move it, be it' ligt tijdens deze Jeugdweek de focus op hoe jongeren en jeugdwerkers zelf Europa mee vorm kunnen geven en kunnen realiseren.

Een overzicht van wat er zoal op til is, vind je op de Europese website www.youthweek.eu. Ook hier bij ons staat er heel wat op de agenda.

In de aanloop van de Jeugdweek trok de Eurocommissaris voor jeugd naar Molenbeek, om er met de jongeren en jeugdwerkers van Centrum West in gesprek te gaan. Lees het uitgebreide verslag van dit boeiende gesprek.

Op 3 en 4 mei nodigt de Europese Commissie een 300-tal jongeren, jeugdwerkers, onderzoekers en experten uit heel Europa uit, om samen vorm te geven aan de nieuwe Europese Jeugdstrategie. Ook een Vlaams groepje jongeren en jeugdwerkers laat tijdens deze conferentie van zich horen!

Daarna is het tijd om jeugdwerk in heel Europa te vieren! Op 4 mei organiseert de Commissie een internationaal event in Brussel, waar inspirerende verhalen van Changemakers uit alle Europese landen centraal staan. Hou onze facebook pagina in de gaten en maak op 4 mei kennis met een Vlaamse jongere die op internationaal vlak al heel wat in beweging gezet heeft...

Op 4 en 5 mei is het aan ons. Een 40-tal jeugdwerkers uit de verschillende Belgische landsdelen en uit Frankrijk treffen elkaar in Mechelen. Ze gaan dieper in op preventie van gewelddadig extremisme en de rol die het jeugdwerk daarin kan spelen.

Tijdens de Jeugdweek kan jij ook van je laten horen!
De ludieke actie #komuitjekot daagt je uit om - letterlijk - de handen in elkaar te slaan en jeugdwerk en jongeren overal in Europa in de kijker te zetten.
JINT geeft ook een prijsje weg. Win een rugzak met goodies (oa. powerbanks en gsm hoesjes), door jouw foto of  filmpje op social media te posten met de hashtags #komuitjekot en #youthweek.
Laat je maar eens goed gaan!