Adventure Europe

Deadline: 12-06-2021


Wat kan je verwachten?

Ontdek hoe je aan de hand van buitenactiviteiten en ervaringsgericht leren jongeren kan motiveren! 

De training combineert praktische buitenactiviteiten met relevante input voor jeugdwerk. Op het programma staan buitenactiviteiten die je gemakkelijk in verschillende omgevingen kan doen en gesprekken over verschillende benaderingen en methoden om groepsdynamiek, discussies en actieve deelname op gang te brengen.

Je krijgt ook de tijd om uit te wisselen met andere deelnemers die met gelijkaardige doelgroepen werken. Er wordt ook tijd, ruimte en ondersteuning voorzien voor het plannen van gemeenschappelijke internationale/Europese projecten.

Na afloop van de training wordt je via online bijeenkomsten aangemoedigd en ondersteund om de nieuwe methoden te gebruiken in je werk.

Van 25 tot en met 27 maart 2022 kom je weer samen met de groep om je ervaringen en leerproces uit te wisselen en te reflecteren. Ondertussen begin je ook met het ontwikkelen van Europese projecten voor jongeren en leer je hoe je een beurs kan aanvragen in via het programma Erasmus+ Jeugd.

Interessant voor:

  • Jeugdwerkers
  • Begeleiders
  • Hulpverleners

die werken met jongeren in moeilijke situaties of binnen de jeugdzorg. 

Contacteer:

Heb je vragen? Contacteer dan yannick.deschaepmeester [at] jint.be (Yannick van JINT)

Belangrijk:

Indien je geselecteerd wordt voor deze vorming is dit steeds onder voorbehoud. Afhankelijk van de evolutie van de coronapandemie kan deze vorming mogelijk geannuleerd, uitgesteld of vervangen worden door een online variant.

Na selectie neem je contact op met vorming [at] jint.be in verband met je transport. JINT boekt het transport voor jou, ten vroegste 2 weken voor vertrek.