GO FOR CHANGE! – creating knowledge-based strategies through participatory action research and follow-up

Deadline: 10-02-2022


Ben je betrokken bij de ontwikkeling van lokaal jeugdwerk en wil je de kwaliteit ervan verbeteren?

Deze vorming van Europe Goes Local zal je in verschillende modules tools aanreiken en je helpen om lokale strategieën te creëren in lijn met het Europees beleid en praktijken, met behulp van participatief actieonderzoek. 

Data & locaties

  • 1e opleidingsmodule: 4 - 7 april 2022 (Kortrijk, België)
  • Optionele individuele opdrachten en webinars (28 april, 18 mei, 8 juni, 10:00-13:00) tussen april en juni 2022
  • 2e opleidingsmodule: 13 - 16 juni 2022 (Kouvola, Finland)

Wil je de ruimte krijgen om te werken aan evidence based benaderingen voor het jeugdwerk in jouw gemeente? Wil je graag ontdekken wat Europa lokaal jeugdwerk te bieden heeft ?

In het Europees Charter voor Lokaal Jeugdwerk staat dat: "kwaliteitsontwikkeling in lokaal jeugdwerk ontwikkelt heldere procedures om voortdurend de resultaten te analyseren en te reflecteren hoe die zich verhouden tot de randvoorwaarden, activiteiten en werkprocessen, en hoe die verder te ontwikkelen;"

Om aan deze vraag te voldoen, zal de opleiding "Go for change" de deelnemers leiden naar een reflectie op en analyse van hun eigen lokale jeugdwerkrealiteiten door instrumenten en benaderingen aan te reiken voor het plannen en uitvoeren van participatief actieonderzoek.

Belangrijk

Indien je geselecteerd wordt voor deze vorming is dit steeds onder voorbehoud. Afhankelijk van de evolutie van de coronapandemie kan deze vorming mogelijk geannuleerd, uitgesteld of vervangen worden door een online variant.

Interessant voor:

  • Jeugdambtenaren;
  • jeugdwerkers en andere spelers met een actieve rol in het jeugdwerk;

die werken voor gemeenten of andere gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties, die verantwoordelijk zijn voor of op andere wijze invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het lokale jeugdwerkbeleid en/of de lokale jeugdwerkpraktijk. Bij voorkeur uit gemeenten die nog niet betrokken zijn bij Europese netwerken/projecten.