Go Strange-evenement

Op 28 oktober in Mechelen


Go Strange jeugdwerk

Elke 2 jaar organiseert JINT het Go Strange evenement. Op zaterdag 29 oktober zetten we jongeren in de spotlight en informeren én inspireren we hen voor al hun buitenlandplannen.

Tijdens deze 10de editie bieden we voor het eerst ook een programma aan op vrijdag 28 oktober, speciaal voor jeugdwerkers. Samen met jullie zetten we internationaal jeugdwerk opnieuw op de agenda!

Schrijf je in voor woensdagavond 26 september.

Programma

 • 09:30: onthaal met koffie
 • 10:00: welkom en inspiratiemoment
 • 10:30-13:00: sessies per groep (zie hieronder)
 • 13:00-14:30: lunch en netwerkmoment

Jeugdwerksessies

Tussen 10.30 en 13.00 uur gaan we per doelgroep aan de slag rond specifieke noden. Er staan 4 sessies gepland: 

 • Lokale jeugdambtenaren
  Altijd al willen weten hoe een jeugdambtenaar over de taalgrens jongeren motiveert om te participeren in lokaal beleid? Wil je uitwisselen over hoe je jongeren die minder op je radar staan, anno 2022 bereikt en betrekt? Op zoek naar een lokale jeugddienst in Franstalig België om mee samen te werken? Voor de sessie voor jeugdambtenaren zoeken we het dicht bij huis. Want ook binnen België is onbekend nog vaak onbemind. Hoog tijd dus om jeugdambtenaren uit Vlaanderen en de Franstalige Gemeenschap samen te brengen: hét moment om elkaar te leren kennen en elkaar te inspireren met praktijkuitwisseling. Laura Van De Vyver, Deskundige Participatie in Sint-Niklaas, is een van de sessiebegeleiders.
 • Zelforganisaties
  Een financiële boost voor je lokale projectideeën: klinkt als muziek in de oren? In deze sessie krijg je een overzicht van de subsidiemogelijkheden, aangevuld met good practices die zijn ontstaan vanuit jullie eigen lidorganisaties. Daarna bekijken we samen hoe jullie die subsidies beter kunnen inzetten: zowel promotie, toeleiding als succesvol indienen komen aan bod. Tijd om uit te wisselen en te leren van elkaar is er uiteraard ook.
 • Cultuureducatieve sector
  Wat kan de meerwaarde van internationaal werk voor jouw organisatie zijn? We zetten in op:
  - Informatie: Ontdek alle mogelijkheden binnen de Europese Youth programma’s.
  - Inspiratie: Leer van getuigenissen van goedgekeurde projecten.
  - Actie: Krijg tips en tricks voor de vertaalslag van cultuur- naar jeugddossiers.
  Daarnaast onderzoeken we wat de gemeenschappelijke uitdagingen of drempels zijn om een internationaal project op poten te zetten en hoe we elkaar daarin kunnen ondersteunen.
 • Organisaties die werken met jongeren in een NEET-situatie
  JINT onderzocht de spelers die actief zijn met jongeren in een NEET-situatie (= Not in Employment Education or Training). Welke drempels ervaren zij bij het werken met deze doelgroep? Welke mogelijkheden en moeilijkheden ondervinden zij om met hen internationaal te gaan? We delen de resultaten van het onderzoek en maken tijd voor jullie ervaringen. Tot slot komen de mogelijkheden binnen het aanbod van JINT en de subsidieprogramma's aan bod.

Info voor jongeren?

Informeer je je jongeren graag over buitenlandplannen voor hén? Kom dan zeker ook af, samen of in groep, op zaterdag 29 oktober. Alle info vind je op gostrange.be/ikhebnognooit.