Jeugdwerk en mensenrechten: hoe ga je van idee naar actie?

Workshop JINT & KeKi @ Fourage


Fourage is hét vormingsmoment van De Ambrassade voor vrijwilligers en beroepskrachten in de jeugdsector, een beurs voor leren en ontwikkeling in het jeugdwerk. En ook JINT is er bij! 

Onze workshop

Kan iedereen zichzelf zijn in jouw organisatie en wordt iedereen gehoord? Wil jouw jongerenwerking zich meer inzetten voor het klimaat? Word jij wel eens geconfronteerd met pesten in jouw jeugdbeweging en wil je daar iets aan doen?

‘Durf, denk, doe’ is een mensenrechten-workshop op maat van het jeugdwerk. Tijdens deze workshop zetten we je mensenrechtenhart om in de praktijk en delen we concrete tips om mee aan de slag te gaan.

Ellen Van Vooren is coördinator bij Kenniscentrum Kinderrechten (KeKi). Ze begeleidt professionals over kinderrechten en werkt rond de thema’s participatie, duurzaamheid en meer. Anne Peeters is sociaal-cultureel pedagoog bij Tumult en JINT. Ze werkt rond vredeseducatie, vrijwilligersmanagement en meer. Anne en Ellen volgden een train-the-trainer opleiding over mensenrechteneducatie tijdens het Europees samenwerkingsproject Youth for Human Rights.

Praktisch

Fourage 2021 bestaat uit 64 workshops verspreid over:

  • Twee dagen (vrijdag 12/2 en zaterdag 13/2)
  • Heel Vlaanderen en Brussel (geconcentreerd in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen)
  • De vergaderzalen en vormingslokalen van 47 verschillende jeugdwerkorganisaties

Je kan ervoor kiezen om 1, 2, 3 of 4 workshops te volgen. Je betaalt per halve dag/workshop 15 euro (sociaal tarief), 25 euro (standaard tarief), 37.5 euro (solidariteitstarief).

Meer praktische info vind je op de website van De Ambrassade

Interessant voor:

  • Jeugdwerkers
  • Trainers en coaches
  • Mensen die (als vrijwilliger) dagelijks met jongeren werken

Contact:

Heb je vragen? Contacteer peeters_anne [at] hotmail.com (Anne Peeters)