The Power of Non Formal Education

Deadline: 03-08-2022


Leer over non-formele educatie door het zelf te ervaren. Het zal je kijk op leren voorgoed veranderen!

Ben je animator, vormingsmedewerker of trainer in jouw organisatie? Plan je cursussen te geven aan andere jongeren? Neem je graag deel aan groepsprojecten met jongeren en heb je nood aan een nieuwe aanpak? Wil je zelf eens ervaren wat de impact van niet-formeel leren (NFE) kan zijn op je eigen leerproces?

Dan ben je hier aan het juiste adres! 

In The Power Of Non Formal Education speel jij de hoofdrol! Via groepsprocessen, simulaties, rolspelen en innovatieve opdrachten leer je al doende. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces tijdens de vorming en je krijgt de ruimte om je eigen educatieve noden zelf te bepalen. 

Er wordt tijdens de training ingezet op de verschillen tussen formeel, niet-formeel en informeel leren met als doel om bruggen te bouwen tussen de verschillende sectoren. Maar ook je dagelijkse rol als jeugdwerker wordt in vraag gesteld en vergeleken met andere Europese deelnemers. Er wordt aandacht geschonken aan het belang van een pedagogische ruggengraat tijdens het creëren van een meerdaagse training.

Toch blijft het hoofddoel van deze training om deelnemers te stimuleren zelf te experimenteren, te reflecteren en te ervaren wat de kracht van niet-formele educatie is.

Deze versie van de vorming is licht gewijzigd om een sterker sector overschrijdend perspectief in te bouwen en de mogelijkheid te bieden internationale en lokale deelnemers samen te brengen voor één volledige dag van activiteiten en netwerking. Tijdens een van de dagen zullen 30 lokale deelnemers zich bij de activiteit aansluiten en zal de groep een unieke gelegenheid krijgen om te netwerken, te leren en samen te werken.

Interessant voor:

  • jeugdwerkers
  • trainers en coaches
  • mensen die (als vrijwilliger) dagelijks met jongeren werken

Belangrijk:

Na selectie neem je contact op met vorming [at] jint.be in verband met je transport. JINT boekt het transport voor jou, ten vroegste 2 weken voor vertrek.

Contact: