Quality Wave: Diving into Quality of Learning Mobility Seminar for Q! Ambassadors and friends

Deadline: 23-08-2021


Kom in oktober aan de Belgische kust de Quality Tools ontdekken, de Quality-aanpak delen met anderen en mee nadenken over het heden en de toekomst van kwaliteit in leermobiliteit!

Niet-formeel leren kan jongeren waardevolle ervaringen bieden en een grote impact hebben op de betrokken gemeenschappen. Leermobiliteitsprojecten kunnen zelfs bijdragen tot door jongeren geleide sociale verandering in Europa en daarbuiten! Helaas zijn sommige van de vele gefinancierde projecten van minder goede kwaliteit. Ook worden de Europese Jeugdprogramma's soms niet gebruikt door de aanwezige drempels. Gelukkig bieden de nieuwe generatie mobiliteitsprogramma's voor jongeren (Erasmus+ en het European Solidarity Corps 2021-2027) en de activiteiten van de Jeugdafdeling van de Raad van Europa meer mogelijkheden en financiering, nieuwe formats en prioriteiten.

In antwoord op een groeiende hoeveelheid projecten heeft het Europees Platform voor Leermobiliteit (EPLM) nuttige instrumenten ontwikkeld ter ondersteuning van de kwaliteit van leermobiliteitsprojecten: de Quality App en het Quality Handbook. Een gemeenschap van Q!Ambassadeurs gebruikt en promoot deze tools sinds 2019.
Met dit seminarie willen we jeugdwerkers ondersteunen bij het gebruiken en promoten van deze tools, zodat de Quality-aanpak zich kan blijven verspreiden en groeien in heel Europa en daarbuiten.

Wat kan je verwachten?

Het doel van dit seminarie is om ondersteuning te bieden aan Quality! Learning Mobility projecten en de Q! Ambassadeurs in heel Europa om de EPLM Quality Tools aan te passen en te promoten in hun eigen land.

Heb je al zin om: 

 • de EPLM Quality Tools: Q! App en het Quality Handbook te verkennen en ermee te experimenteren?
 • kritisch en constructief naar deze tools te kijken en na te denken over hoe ze aan te passen aan de huidige en toekomstige realiteit van leermobiliteit?
 • ervaringen en verhalen uit te wisselen met ervaren en nieuwe Q! ambassadeurs, met bijzondere aandacht voor wat wel/niet werkte in online, blended en hybride formats?
 • een visie te ontwikkelen op "Waarom kwalitatieve leermobiliteit belangrijk is"?
 • internationale/nationale/lokale verspreidingsactiviteiten voor te bereiden? 
 • de Q!ommunity te versterken en te bespreken welke ondersteuning nodig is voor de Q! Ambassadeurs in de toekomst?

Schrijf je dan zo snel mogelijk in!

Interessant voor:

Ben jij dit? 

 • Je gelooft rotsvast in jeugdmobiliteit!
 • Volgens jou kan er geen kwantiteit zonder kwaliteit zijn.
 • Je hebt ervaring met mobiliteitsprojecten van uitstekende, matige en/of minder goede kwaliteit.
 • Je staat open om je ervaringen te delen met anderen (ook over het uitproberen van online, blended, hybride formats).
 • Je bent gemotiveerd om de kwaliteit van je eigen projecten op te krikken en nieuwkomers daarbij te ondersteunen.

25 deelnemers kunnen dit seminarie bijwonen. De groep zal bestaan uit: 

 • Deelnemers aan eerdere Q!Ambassadors bijeenkomsten sinds 2019 (Boedapest en/of online) die hun ervaring als Quality Ambassador op EU en/of nationaal/regionaal/lokaal niveau willen delen
 • Deelnemers die Q! Ambassadeur willen worden en graag de Quality-aanpak in hun land willen delen. 
 

Belangrijk:

Indien je geselecteerd wordt voor deze vorming is dit steeds onder voorbehoud. Afhankelijk van de evolutie van de coronapandemie kan deze vorming mogelijk geannuleerd, uitgesteld of vervangen worden door een online variant.

Contact:

Heb je vragen? Contacteer sofie.vanzeebroeck [at] jint.be (Sofie van JINT)