Star of Europe

Deadline: 21-10-2021


De Star of Europe-training leidt je door een groepsuitwisseling van het begin tot het einde, waarbij de betrokkenheid van jongeren wordt benadrukt. Je leert ook hoe je zelf het digitale Star of Europe-materiaal kunt gebruiken bij het opzetten van de uitwisseling.

Tijdens deze training ga je in op alle stappen van uitwisselingsprojecten voor jongeren, om te zien hoe jongeren een actieve rol kunnen spelen op alle niveaus van een project en er verschillende dingen uit kunnen leren. Daarnaast bekijk je ook hoe jongeren in elk deelnemend land het belangrijkste deel van het proces kunnen zijn - zodat alle jeugdgroepen gelijke leerkansen krijgen, niet alleen de jongeren in het gastland. 

De Star of Europe heeft ook haar eigen digitaal materiaal dat je als deelnemer leert gebruiken om het later ook zelf te kunnen toepassen met de jongeren waarmee je werkt. Meer info over dit materiaal vind je op: https://starofeurope.eu/ 

Interessant voor:

  • jeugdwerkers
  • trainers en coaches
  • mensen die (als vrijwilliger) dagelijks met jongeren werken

Belangrijk:

Indien je geselecteerd wordt voor deze vorming is dit steeds onder voorbehoud. Afhankelijk van de evolutie van de coronapandemie kan deze vorming mogelijk geannuleerd, uitgesteld of vervangen worden door een online variant.

Na selectie neem je contact op met vorming [at] jint.be in verband met je transport. JINT boekt het transport voor jou, ten vroegste 2 weken voor vertrek.

Contact: