TICTAC II - Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activities under Erasmus+ Youth in Action

Deadline: 25-06-2021


Heeft jouw organisatie nog geen ervaring met Erasmus+? Dan is deze training een ideale kans om internationale ervaringen te leren en te implementeren op het lokale niveau!

Deze vorming geeft jou als jeugdwerker de vaardigheden die je nodig hebt om kwalitatieve projecten uit te voeren binnen het Erasmus+Jeugd-programma.  De vorming geeft je middelen die je op lange termijn kan gebruiken voor jou organisatie.

Wat mag je verwachten?

  • Dankzij een simulatie-oefening, case study en innovatieve werkoefeningen leer je samen met andere internationale jeugdwerkers over het plannen, schrijven, uitvoeren en evalueren van je Erasmus+ Jeugd-project.
  • Er wordt speciale aandacht geschonken aan de prioriteiten van het programma en het verband tussen de verschillende acties bij het ontwerpen van een langetermijnstrategie in jouw lokaal jeugdwerk.
  • Via het TICTAC-proces worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over de rol van elke belanghebbende in de projectontwikkeling en de impact van hun projecten en activiteiten met betrekking tot thema's zoals actief burgerschap, democratie, participatie en inclusie. 

Interessant voor:

  • Jeugdwerkers
  • Trainers en coaches
  • Mensen die (als vrijwilliger) dagelijks met jongeren werken 

die al een eerste internationale ervaring op zak hebben. 

Contacteer:

Heb je vragen? Contacteer Marjolein.Vandenbroucke [at] jint.be (Marjolein van JINT)

Belangrijk:

Indien je geselecteerd wordt voor deze vorming is dit steeds onder voorbehoud. Afhankelijk van de evolutie van de coronapandemie kan deze vorming mogelijk geannuleerd, uitgesteld of vervangen worden door een online variant.

Na selectie neem je contact op met vorming [at] jint.be in verband met je transport. JINT boekt het transport voor jou, ten vroegste 2 weken voor vertrek.