25/03/2021

Programmagids en deadlines voor Erasmus+ beschikbaar, European Solidarity Corps volgt

Werk jij met jongeren tussen de 13 en 30 jaar? Goed nieuws, heel wat mogelijkheden en ondersteuning liggen in jouw vizier!


Erasmus+ Jeugd

De Europese Commissie maakt voor de programmaperiode van 2021 tot 2027 2,5 miljard euro beschikbaar voor Erasmus+ Jeugd in heel Europa, dit vertaalt zich in 2021 naar meer dan 4,15 miljoen euro in Vlaanderen.

De deadlines zijn 11 mei en 5 oktober 2021 voor;

  • Mobiliteit van Jeugdwerkers
  • Groepsuitwisselingen
  • Participatieprojecten

En 20 mei en 3 november 2021 voor;

  • Kleinschalig Jeugdpartnerschap
  • Jeugdpartnerschap

Als je indient op 11 mei, kan je project al van start gaan op 1 augustus. De andere projecten gaan ten vroegste van start vanaf 1 januari 2022.

De programmagids kan je downloaden op erasmusplusjeugd.be.

European Solidarity Corps

Ook het European Solidarity Corps heeft dit jaar veel mogelijkheden voor jou. Bovenop de 4,15 miljoen euro van Erasmus+ is er dus nog een extra 1,5 miljoen via het European Solidarity Corps in 2021 beschikbaar in Vlaanderen. De programmagids en de deadlines volgen nog.

Je kan alles terug vinden op europeansolidaritycorps.be.

JINT helpt je op weg!

Informeer je over de mogelijkheden en hoe je subsidies kan aanvragen dit jaar. Geen zorgen, er is een ruime periode om je project te realiseren.

JINT is er om jouw organisatie op weg te helpen. Dat doen we aan de hand van volgende activiteiten:

Online webinar: informatie over Europese subsidies

Op woensdag 31 maart kan je van 9.30 tot 12.45 uur een online webinar volgen om meer te weten te komen over de details van deze subsidiemogelijkheden. Schrijf je via onze kalender.

Walkie Talkie

Van maandag 19 tot vrijdag 23 april kan je met werknemers van JINT wandelen tijdens Walkie Talkie. Als jij en/of jouw organisatie ideeën hebben om projecten op nationaal en internationaal niveau uit te bouwen, helpen wij jou om die projectideeën te vertalen naar het juiste Europese subsidiekanaal. Boek een wandeling via onze kalender