Land inZicht: internationaal als methodiek in je organisatie

Deze toolbox zet je stap voor stap op weg om internationaal op de kaart van je organisatie te zetten.

Internationaal als methodiek in je organisatie

Hoe kan je internationale activiteiten en internationale samenwerking meer structureel gaan inbedden in je organisatie? Niet als iets wat je erbij doet wanneer zich eens een kans aanbiedt, maar als een weloverwogen manier om de doelstellingen van je organisatie te bereiken en een echte meerwaarde te creëren?

Toolbox Land inZicht

JINT ontwikkelde in samenwerking met De Aanstokerij de toolbox Land inZicht. De toolbox zet je stap voor stap op weg om internationaal op de kaart van je organisatie te zetten. Land inZicht is daarnaast ook een goede richtingaanwijzer voor wie internationale samenwerking en activiteiten in zijn beleidsnota wil inbouwen.

 • Jij brengt een team bijeen (beroepskrachten, vrijwilligers, het bestuur): al wie volgens jou betrokken moet zijn.
 • Land inZicht loodst je doorheen een interactief en speels denkproces, vertrekkend vanuit de kern van je organisatie (je missie en beleidsdoelstellingen). Je gaat op zoek naar waar internationale activiteiten en internationale samenwerking voor jullie een meerwaarde kunnen zijn.
 • Je eindigt met concrete ideeën voor internationale activiteiten en samenwerking, die echt een match zijn met wie je organisatie is en de doelstellingen die je als organisatie wil bereiken.
Land inZicht heeft ons op weg gezet om extra acties in ons beleidsplan te formuleren en meteen aan de slag te gaan met een mogelijke partner (dezelfde week nog!)

Praktisch

Daarnaast komt JINT ook graag naar jouw organisatie om ter plekke een vormingssessie op maat te geven over het inbedden van internationaal in jouw organisatie. Dit doen we aan de hand van de toolbox Land inZicht.

 • Doelgroep: jeugdwerkorganisaties die internationaal werken als methodiek in hun organisatie willen binnenbrengen of verder uitbouwen. Land inZicht kan je naar keuze zowel met de beroepskrachten, je Raad van Bestuur, als met je vrijwilligers en/of je jongeren doorlopen.
 • Aantal deelnemers: 6 tot 25
 • Duur van het land inZicht denkproces: 2 dagdelen van elk 2 à 3 uur
 • Accomodatie: een ruim lokaal
 • Begeleiding: 1 begeleider. Met het materiaal aan de Land inZicht toolbox kan je zelf aan de slag. De handleiding in de toolbox is helder opgebouwd en loodst je stap voor stap door het denkproces.
  Boek je toch liever een JINT begeleider? De totale doorloop van de land inZicht (2 dagdelen) is gratis. De dagdelen kunnen na elkaar of op 2 aparte dagen gepland worden. Een aanvraag voor begeleiding doe je minstens 6 weken vooraf. We bekijken dan afhankelijk van de beschikbaarheid van onze trainers wat er mogelijk is.
 • Kostprijs: de toolbox is gratis. Een begeleider boeken, is gratis. Geef je bij je aanvraag aan of je al dan niet zo'n begeleider wil boeken.

yannick.deschaepmeester [at] jint.be (Vraag je toolbox aan)

Rol van JINT

Ga je met de toolbox aan de slag? Laat ons dan vooraf weten wanneer je de dagdelen plant.


Ook na het denkproces horen we graag van jou. Gebruik het Land inZicht vervolgsjabloon (zie hieronder) om de resultaten van jullie denkproces en jullie concrete noden in kaart te brengen.

Wij engageren ons om je ook achteraf zo goed mogelijk te ondersteunen. We nemen het vervolgsjabloon door en contacteren je om het vervolg te bespreken (bv. op het vlak van subsidies, vorming, andere inhoudelijke ondersteuning ...).

Nog vragen? Mail naar yannick.deschaepmeester [at] jint.be (Yannick van JINT) of bel ons op 02 209 07 20.

Land inZicht Downloads

 • De Land inZicht PowerPoint
  De begeleidende PowerPoint loodst je stap voor stap door de verschillende fasen van het denkproces. Neem hem zeker ter voorbereiding samen met de handleiding uit de toolbox door!
   
 • Het Land inZicht vervolgsjabloon
  Gebruik het sjabloon om de resultaten van het denkproces en jullie noden in kaart te brengen. Mail het ons zo snel mogelijk na afloop ingevuld door naar yannick.deschaepmeester [at] jint.be (Yannick van JINT). Wij contacteren je om je in de volgende stappen zo goed mogelijk te ondersteunen.