Er was eens... een infosessie op JINT

Zo'n infosessie bij JINT, hoe gaat dat eraan toe? Onze JINT-reporter klampte enkele deelnemers aan tijdens de lunchpauze en voelde hen aan de tand. Waarom zijn ze hier? Wat hopen ze uit zo'n infosessie te halen? En hoe zit het met hun internationale plannen?

Door de infosessie kan ik linken leggen tussen onze ideeën en ze in het juiste project passen

Woodkid, La Trao, Trefpunt & Bokkeslot

Woodkid exploreert internationale mogelijkheden

Woodkid vzw organiseert kampen en workshops voor kinderen die graag buiten komen en niet bang zijn van avontuur. ‘WoodExperts’ Sven (links) en Wydse (rechts) zijn benieuwd naar alle mogelijkheden van de programma’s.

“In Scandinavië staan ze al veel verder binnen het vakgebied van Outdoor Education. Vandaag gaan we op zoek naar mogelijkheden om ter plaatse kennis te gaan opdoen en uitwisselen.” Ook start WoodKid binnenkort met een nieuwe Outdoor Playground: WoodCamp. Ze vragen zich af welke rol (internationale) vrijwilligers hierin kunnen spelen.

Na de vorming blikken ze terug: “We kregen heel veel info. Een groepsuitwisseling en een kleinschalig jeugdpartnerschap lijken het best bij onze ideeën te passen. De vorming hielp alleszins om onze ideeën concreter vorm te geven.”

La Trao ontdekt verschillende soorten projecten

Celine werkt bij La Trao & cAnnect, de ondersteuningsmodules van Xplo & De Walhoeve (Jeugdzorg). La Trao en cAnnect organiseren en begeleiden belevings- en ervaringsgerichte trajecten voor kinderen, jongeren, gezinnen en begeleiders in een reeds lopend hulpverleningstraject om (terug samen) te beleven, verbinden en/of te groeien.  

“Ik had het verkeerde idee dat JINT er enkel voor jeugdwerkers is. Heel fijn dat je ook als begeleider in de jeugdzorgsector een project kan indienen en ondersteuning krijgt.”

Ik vind het fijn dat ik nu weet welke subsidiemogelijkheden er allemaal zijn. Door de infosessie kan ik linken leggen tussen onze ideeën en ze in het juiste project passen.
Celine van La Trao vzw

Trefpunt Festival kijkt ernaar uit om bij te leren

Trefpunt Festival organiseert al 50 jaar lang de Gentse Feesten op het Walter De Buckplein. Jan Hoozee, artistiek directeur, komt een kijkje nemen op de infosessie.

"Ik werd erg geïnspireerd door de infosessie. Ik kwam met nog meer ideeën buiten, dus nu moeten we wel keuzes maken." (lacht)

"Persoonlijk zie ik een uitwisseling als een grote meerwaarde, zeker als er zowel mensen vertrekken als naar hier komen. Ik kijk ernaar uit om bij te leren over interculturele samenwerking. Iemand van ons team die met een open visie op uitwisseling gaat en die open visie weer meeneemt naar Trefpunt: ik ben benieuwd naar wat dat met ons werking gaat doen."

Wij ook, Jan!

Kinderboerderij Bokkeslot verkent vrijwilligersmogelijkheden

Kinderboerderij Bokkeslot uit Deerlijk laten kinderen op een speelse manier kennismaken met het boerderijleven. Ze trekken elk jaar op uitwisseling, elk jaar een ander land. Italië en Duitsland passeerden al de revue. 

 Nu willen ze ook uitzoeken hoe ze jongeren uit het buitenland kunnen ontvangen. Een bouwproject op de boerderij laten vormgeven door vrijwilligers is ook een verre droom. Ellen, educatief medewerker bij de Bokkeslot, ziet het alvast helemaal zitten.

Na deze vorming weet ik hoe ik aan het project kan beginnen. Er zijn wel nog een pak ideeën bijgekomen ook, dus het zal kiezen worden (lacht).
Ellen van Kinderboederij Bokkeslot

Deze organisaties zijn alvast een heel eind op weg dankzij de infosessie. Krijg je ook goesting om een infosessie bij te wonen om jouw project waar te maken? Ontdek onze vormingen:

Naar de internationale kalender   Naar de vormingen en infosessies

Lees verder