Deadlines

Hier vind je een overzicht van de subsidiedeadlines voor internationale jeugdprojecten.

Vind je niet wat je zoekt of heb je een vraag? Geef ons dan een seintje

 

05-02-2020 om 12:00

Erasmus+: Youth in Action

Europese Unie

JINT is het Nationaal Agentschap voor Erasmus+: Youth in Action in Vlaanderen. Bij JINT kan je terecht met al je vragen rond dit programma, een subsidieaanvraag indienen, (internationale) vorming volgen, en zoveel meer.

Het Youth in Action subsidieprogramma Erasmus+ is het EU programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Youth in Action is het jeugd-luik binnen Erasmus+. Via Youth in Action ondersteunt de Europese Unie internationale ontmoeting en uitwisseling voor en door jongeren en jeugdwerkers van jeugdorganisaties in de vrije tijd. Uitwisselingen in groep, samenwerking tussen organisaties maar ook individueel vrijwilligerswerk zijn enkele van de mogelijkheden.

In 2020 zal je projectaanvragen kunnen indienen op 5 februari, 30 april en 1 oktober. 

Meer informatie kan je vinden op de programmawebsite voor Erasmus+: Youth in Action.

05-02-2020 om 12:00

European Solidarity Corps

Europese Unie

Het European Solidarity Corps is een van de nieuwste subsidieprogramma’s van de Europese Unie. Het zet in op projecten rond solidariteit door en voor jongeren in Europa. Met subsidies en ondersteuning neem je zo een vrijwilliger, stagiair of werknemer in je organisatie op, of help je jongeren hun eigen project opzetten.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • vrijwilligerswerk in Europa of een naburig land , alleen of in groep
  • nationale solidariteitsprojecten
  • stages en jobs die bijdragen aan een solidair Europa

In 2020 zal je projectaanvragen kunnen indienen op 5 februari, 30 april en 1 oktober. 

Meer informatie kan je vinden op de programmawebsite voor het European Solidarity Corps.

31-01-2020 om 23:59

Karel de Grote-prijs

Europees Parlement

Nomineer jouw project voor de Karel de Grote-prijs

Geef je internationaal jongerenproject meer zichtbaarheid en maak kans op een mooie geldprijs!

Heb jij een internationaal project op poten gezet?
Stonden Europa, samenwerken en de kracht van samenleven in diversiteit centraal?

Dan maak je kans op de Europese Karel de Grote-prijs!

Deze prijs voor jongeren wordt jaarlijks toegekend aan projecten van individuele of groepen jongeren (16 tot 30 jaar). De winnende projecten laten praktische voorbeelden zien van Europeanen die samenleven als één gemeenschap.

Ook gesubsidieerde projecten komen in aanmerking. Hier lees je welke projecten eerder al in de prijzen vielen. Twijfel niet om jouw Erasmus+ of ander internationaal project of evenement in te zenden!
Winnaars krijgen een mooie geldprijs (tot 7500 euro) en een uitnodiging om andere jongeren te ontmoeten tijdens een slotevent in Aken. Deelnemen is ook een mooie kans om je project meer zichtbaarheid te geven.

De deadline om je project kandidaat te stellen is 31 januari. Meer informatie en het kandidaatsformulier vind je op de website van het Europees Parlement of krijg je per mail.

01-04-2020 om 23:59

European Youth Foundation

Raad van Europa

European Youth Foundation (EYF) is een steunfonds dat de samenwerking tussen jongeren in Europa wil bevorderen. Er zijn subsidies voor internationale activiteiten. Het gaat o.a. over uitwisseling en ontmoeting van jeugdleiders en seminaries. Er is een deadline twee keer per jaar, één in april en één in oktober.

Internationale activiteiten die plaatsvinden tussen 1 januari en 30 juni 2021 kan je indienen tot 1 april 2020. Internationale activiteiten die plaatsvinden tussen 1 april en 31 december 2021 kan je indienen tot 1 oktober 2020.

Meer info en kandidaat stellen kan op de website van European Youth Foundation.

ten laatste 1 maand voor de start van je project

Bel'J

Vlaamse overheid

Ontmoet jongeren uit de andere Belgische gemeenschappen (Franstalige of Duitstalige gemeenschap): steek met Bel'J de taalgrens over voor een groepsuitwisseling, vrijwilligerswerk, haal een vrijwilliger in jouw organisatie, organiseer een mobiliteit van jeugdwerkers, jobshadowing of samenwerkingsproject in eigen land. Je kan nieuwe methodieken opdoen, ervaringen uitwisselen en je organisatie versterken.

Neem een kijkje op de Bel'J-website.

05-02-2020 om 17:00

Capaciteitsopbouw op het gebied van jeugdzaken 2020

Europese Unie

Capaciteitsopbouwprojecten zijn internationale samenwerkingsprojecten tussen organisaties die werken met jongeren, maar ook organisaties die binnen het onderwijs werkzaam zijn of andere sociaaleconomische sectoren.

Wat is het doel van zo'n project? 

  • Het bevorderen van de samenwerking en uitwisseling op het vlak van jongeren en jeugdwerk tussen Erasmus+ programmalanden en partnerlanden.
  • Het verbeteren van de kwaliteit en erkenning van jeugdwerk, niet-formeel leren en vrijwilligerswerk in partnerlanden, en het bevorderen van synergieën en complementariteit met formele onderwijsstelsels, de arbeidsmarkt en de samenleving.
  • Het bevorderen van de ontwikkeling, het uittesten en invoeren van regelingen en programma's voor niet-formele leermobiliteit op regionaal niveau.
  • Het bevorderen van internationale niet-formele leermobiliteit tussen programma- en partnerlanden, waarbij jongeren in kwetsbare situaties centraal staan, om zo het competentieniveau van de deelnemers te verbeteren en hun actieve participatie in de samenleving te stimuleren.

Meer informatie over dit type project vind je in de Erasmus+ Programmagids

Wil je aanvraag doen dan kan dit via het Education, Audiovisual and Culture Executive Agency