Ondersteuning voor je project

Hoe kan JINT je ondersteunen bij jouw project? Er is heel wat praktische informatie voorhanden die je kan helpen bij het opzetten en organiseren van je project. Op deze pagina zetten we je op weg.

 


De programma-websites

Zit je met praktische vragen over Erasmus+ Jeugd, het European Solidarity Corps of Bel'J? Deze programma's hebben elk hun eigen website boordevol informatie. Lees ze daarom eens goed door:

Voor sommige acties hebben we zelfs chatbots om je verder te helpen met je projectidee! Chat met Sam van de Solidariteitsprojecten, Jo van de Jongereninitiatieven en Noa van de Groepsuitwisselingen.  

Zit je nog met vragen? Contacteer dan onze medewerkers. 

Vorming

Het JINT-vormingsaanbod ondersteunt jeugdwerkers en hun organisatie bij het opzetten van kwaliteitsvolle internationale projecten.

JINT organiseert zelf verschillende vormingssessies of meerdaagse cursussen waar je als jeugd- of jongerenwerker individueel aan kan deelnemen. Er zijn zowel cursussen in binnen- als buitenland. Een volledig overzicht van dat aanbod vind je in onze kalender.

Publicaties

JINT heeft een heel aantal eigen publicaties om organisaties, jeugdwerkers en jongeren te ondersteunen bij hun internationale plannen.

  • Ken je bijvoorbeeld de tool om jouw project vorm te geven al? Ontdek 'Don't call it a dream, call it a plan' en download het boekje.
  • Je wilt je verhaal vertellen en impact hebben met jouw project. De Europese Commissie ontwikkelde een stapsgewijze gids om je te ondersteunen in je communicatieactiviteiten. Download 'Your Project #CommsJourney'.

Bekijk alle JINT-publicaties

Partnerzoek

Heb je een projectidee maar zoek je nog een geschikte partnerorganisatie om mee in zee te gaan? Wij geven je tips en tricks om de juiste partner te vinden

Youthpass

Youthpass is een Europees erkenningscertificaat voor Europese jongerenprojecten. Nam je deel aan een Erasmus+ Jeugd of een European Solidarity Corps project? Dan heb jij recht op een Youthpass.

Kamiel

Kamiel is de infosite over paperassen. Heb je een vraag over je reis- en verblijfsdocumenten, ziekteverzekering, kinderbijslag enz dan is dat de website voor jou!

Q! App

Een internationaal project opzetten vergt een stapsgewijze aanpak: van het zoeken naar fondsen, de voorbereiding, het betrekken van jongeren tot het verspreiden van de resultaten achteraf. Hoe en in welke volgorde pak je dat aan?

Gebruik de Quality Mobility App (Q! App) om in 16 stappen te kijken naar de belangrijkste componenten van je project. Goed om weten: je kan deze stappen ook actief gebruiken met je internationale partners. Deze Q! App werd ontwikkeld in het kader van het Europese Platform voor Leermobiliteit (EPLM). In de Q! App kan je de kwaliteit van je project vergelijken met andere projecten, zelf een (internationaal) project opzetten of het hele gamma aan informatie raadplegen.


 

Ben je op zoek naar meer informatie over een bepaald onderwerp?

Neem dan hier zeker eens een kijkje:

Ondersteuning voor je thema