04/05/2021

Dit was Walkie Talkie 2021

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april organiseerden we Walkie Talkie: de subsidiewandeling voor jouw internationaal jongerenproject!


Twee nieuwe Europese subsidieprogramma’s, dat konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Corona gooide wat roet in het eten maar niet getreurd, ook in deze vreemde tijden vonden we een manier om Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps tot in de kleinste hoekjes van Vlaanderen te brengen.

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april organiseerden we Walkie Talkie: de subsidiewandeling voor jouw internationaal jongerenproject! Je kon, in groepjes van maximaal 3 geïnteresseerden en 1 JINT’er, al wandelend je projectideeën bespreken en de nieuwigheden binnen de programma’s te ontdekken. We wandelden talloze kilometers af in Oostende, Kortrijk, Gent, Antwerpen, Mechelen en Brussel.

Maar ook online kon je je project-ei bij ons kwijt. Tijdens twee online sessies kon je vanuit je luie zetel vragen en ideeën met een van onze collega’s bespreken. In totaal gingen we zo in gesprek met een 50-tal mensen.

Alsof dat niet genoeg was organiseerden we die week ook online infosessies over het Kwaliteitslabel (European Solidarity Corps) voor mensen met al wat ervaring op het vlak van vrijwilligerswerk & vrijwilligersteams en/of voor zij die al voor de deadline in mei willen indienen.

Een drukke week boordevol inspirerende en motiverende momenten, zowel voor deelnemers als voor collega’s. We kijken er naar uit om jullie aanvragen te ontvangen in mei!

Over de programma's

De Europese Commissie maakt voor de programmaperiode van 2021 tot 2027 2,5 miljard euro beschikbaar voor Erasmus+ Jeugd in heel Europa, dit vertaalt zich in 2021 naar meer dan 4,15 miljoen euro in Vlaanderen. Via Erasmus+ Jeugd kan je subsidies aanvragen voor dit soort projecten: 

  • Mobiliteit van Jeugdwerkers
  • Groepsuitwisselingen
  • Participatieprojecten
  • Kleinschalig Jeugdpartnerschap
  • Jeugdpartnerschap

Ook het European Solidarity Corps heeft dit jaar veel mogelijkheden voor jou. Bovenop de 4,15 miljoen euro van Erasmus+ is er dus nog een extra 1,5 miljoen via het European Solidarity Corps in 2021 beschikbaar in Vlaanderen. Via het European Solidarity Corps kan je subsidies aanvragen voor:

  • Vrijwilligerswerk
  • Vrijwilligersteams
  • Solidariteitsprojecten